Søndag den 17. september 2017 deltog Jacob Koefoed og Brian Ganzhorn i klasse 2 ved Vestegnens startstævne i Den Røde Hal ved Brøndby Stadion. Første stævne i en Grand Prix-serie. Jacob klarede sig rigtig flot og blev vinder af single-rækken.

I single er Jacob kendt for ofte at være foran 2-0 i sæt og have en stor føring i tredje sæt, for så efterfølgende at tabe kampen; et sådan kampforløb kendes nu i Skensved og omegn som “en Koefoed”.

Ved stævnet var Jacob kommet i en 5-mandspulje med fire andre spillere, som Jacob mente, han havde en god chance imod. Første kamp stod mod Gert Ellegaard, Greve. En super fin fyr at dyste imod. Jacob kommer let foran 2-0 i sæt og 6-1 i tredje sæt… men taber tredje sæt, kommer foran 10-6 i fjerde (JA fire matchbolde), men ender med at tabe fjerde sæt og taber også 11-9 i femte sæt. En ægte “Koefoed”.

Anden kamp bliver let vundet mod en ungdomspiller, og tredje kamp er mod Svend Hansen, Tåstrup. Igen kommer Jacob foran 2-0 i sæt og 6-2 i tredje sæt, taber tredje sæt og fjerde sæt, kommer bagud 7-3 i femte sæt, men ender meget heldigt med at vinde kampen, da Svend blev overmodig til sidst og satsede hele butikken. Tæt på endnu en “Koefoed”. Sidste kamp i puljen var mod en god ungdomsspiller fra Greve, endnu engang kommer Jacob foran 2-0 i sæt og 6-2 i tredje sæt, men ….. taber kampen. Endnu en ægte “Koefoed”.

Det er yderst sjældent, at man går videre i en 5-mandspulje med kun to sejre, men de øvrige kampe faldt perfekt ud til Jacobs fordel, og han ender med at gå videre som 2-er i puljen.

Den første kamp efter puljen bliver let vundet over Mikkel Skovborg Andersen, Greve, kvartfinalen bliver lidt heldigt vundet 11-9 i femte sæt over Søren Christensen, Brøndby (efter at have været bagud 6-9 i femte sæt), og i semifinalen møder Jacob Louise fra Brøndby. Louise har lige slået vel nok favoritten i rækken meget nemt. Jacob kommer foran (ja gæt engang) 2-0 i sæt og 5-0 i tredje sæt… taber tredje sæt og fjerde sæt, men vinder så 11-3 i femte sæt. Heldigvis IKKE en “Koefoed” mere.  Finalen står mod Patrik Skarsholm, Greve. En ung spiller på vej frem. Jacob kommer igen-igen foran 2-0 i sæt og 6-2 i tredje sæt, taber tredje sæt, men vinder fjerde sæt 17-15 og har hermed vundet finalen.

Den Røde Hal ved Brøndby Stadion må siges at være lidt af en lykke-hal for Jacob. Sidste sæson vandt Jacob også startstævnet i denne hal, og endte også med at løbe med den samlede Grand Prix sejr i det afsluttende stævne i… ja, selvfølgelig Den Røde Hal ved Brøndby Stadion.

I double spillede Jacob sammen med Brian Ganzhorn og sammen vandt de deres første kamp, men anden runde blev endestationen.

Jacob Kofoed, Skensved IF efter sejren over Patrik Skarsholm, Greve i finalen i herre klasse 2 single.