– i Aktiv Året Rundt

I ugerne 46 og 47 afholdt Skensved IF Bordtennis sammen med 11 andre bordtennisklubber, rundt omkring i Danmark, skolebordtennis. Omkring 750 elever deltog.

Som noget nyt er Dansk Bordtennis Union (DBTU) blevet en del af ”Projekt Aktiv Året Rundt”, der arbejder på at skabe sjove bevægelsestilbud til skolerne. Dette projekt omfatter orienteringsløb, naturløb, dans, brydning, floorball, klatring, rugby og nu også bordtennis. Disse aktiviteter er spredt ud over hele skoleåret og giver lærerne rig mulighed for at komme på besøg i de lokale foreninger.

Da både Højelse skole og Skensved IF Bordtennisafdeling var interesseret i at deltage i projektet, kom en aftale hurtig i stand. 100 elever fra Højelse skole fordelt på fem klasser deltog. Skoleleder på Højelse skole Karen Lønstrøm beretter:

100 børn fra Højelse Skole på bordtennisskole
Åben skole med Skensved IF Bordtennisklub på Højelse skole. I foråret kom Dansk Bordtennis Union med et tilbud til skolerne i Danmark om, at eleverne kunne får undervisning i bordtennis 2 timer pr. klasse. Dette projekt er en del af Aktiv året rundt skoleprojektet. Højelse skole takkede ja til tilbuddet og Gunde Egeskov Jensen fra Skensved IF Bordtennis kontaktede os, så vi sammen kunne planlægge forløbet. Mandag den 21. november afsluttedes forløbet for de deltagende klasser 2.-5. klasse. Eleverne er blevet undervist af bordtennisklubbens trænere og spillere Lars Ø Hansen, Gunde Jensen, Roald Ganzhorn og Brian Ganzhorn, og efter de to timers undervisning var eleverne så heldige, at de modtog et Stigabat, som de måtte beholde. Alle eleverne har glædet sig til at spille, og der er ingen tvivl: ”Det var supersjovt”, som en af dem sagde ved afslutningen. Højelse skole har været privilegerede at få så professionelle trænere til at undervise eleverne i denne sjove sportsgren, så nu kommer der gang i bordene rundt omkring.”

Der er gjort klar til to timers bordtennisundervisning

Spil og regler demonstreres

Mere boldkontrol

“Rundt om bordet” a

Logo for "Aktiv Året Rundt" med de deltagende bordtennisklubber